ARBO regels in een laboratorium

Wat kunnen laboratoriumstoelen bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van medewerkers?

Iedere werkgever, ongeacht in welke branche het bedrijf actief is, krijgt te maken met de ARBO wetgeving. De arbowet is een Nederlandse wet die regels bevat voor werkgevers en werknemers om de veiligheid, gezondheid en het welzijn van werknemers en zelfstandig ondernemers te bevorderen. Deze arbowet is een kaderwet wat inhoudt dat er geen concrete regels gesteld worden, maar richtlijnen en algemene bepalingen. Voor veel werkgevers is het een complex, maar belangrijk thema. De wettelijke voorschriften voor in dit geval het laboratorium zijn gericht op de veiligheid en gezondheid van medewerkers. Als bedrijf is het dus van belang hier veel aandacht aan te besteden.

Een laboratorium stelt specifieke eisen aan de veiligheidsmaatregelen en voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de gezondheid. Regelmatig wordt in een laboratorium gewerkt met (brand) gevaarlijke en chemische stoffen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Daarnaast spelen de gevolgen van laboratorium specifieke werkprocessen een niet te onderschatten rol bij de gezondheid van de medewerkers.

De algemene regel is, dat een ieder die aanwezig is in het laboratorium zorgt voor de eigen veiligheid en de veiligheid van de anderen in de ruimte. Iedereen is verplicht om te handelen voor zover dat mogelijk is en met zijn of haar functie samenhangende verplichtingen. De werkgever is echter hoofdverantwoordelijk en dient ervoor te zorgen dat iedereen kan werken in een veilige werkomgeving. Eventuele gevaren dienen te worden gesignaleerd en vakkundig worden beoordeeld. Dit kan eventueel ook door een externe partij die dit kan beoordelen.

Laboratoriumstoelen

Officecity is leverancier van veilige laboratoriumstoelen. Een stoel draagt bij aan de veiligheid van medewerkers. Zo zijn onze laboratoriumstoelen voorzien van brandveilig materiaal en zijn bovendien niet voorzien van schadelijke stoffen. Ook kan de bekleding tegen chemische stoffen zodat dit ook geen gevaar zal opleveren. Daarnaast zijn de stoelen ook ergonomisch zodat een gezonde zithouding aangenomen kan worden. De medewerker die op de stoel zit moet goed kunnen bewegen en moet door middel van diverse instelmogelijkheden de stoel naar wens kunnen instellen zodat het lichaam zoveel mogelijk wordt ontlast. Zou u graag meer informatie willen ontvangen over onze ARBO goedgekeurde laboratoriumstoelen? Onze klantenservice helpt u graag verder.

Laboratoriumstoelen

Copyright © 2023 OfficeCity Kantoormeubelen B.V. • KvK: 57590133 • BTW nummer: NL852647141B01 • Alle prijzen zijn excl. BTW