4 voordelen van lockers op kantoor

In een kantoorlandschap dat gedomineerd wordt door open kantoren, is het voor medewerkers soms moeilijk om een plekje voor hun persoonlijke spullen te vinden. En daarmee is er behoorlijk wat vraag naar slimme opbergoplossingen. Bijvoorbeeld handige lockers, waarmee medewerkers hun spullen veilig en netjes op kunnen bergen als ze naar huis gaan. In deze blog delen we vier voordelen van lockers op kantoor.

De inrichting van kantoren is, net zoals veel sectoren, onderhevig aan trends en ontwikkelingen. De manier waarop we werken en samenwerken verandert. De eerste stap daarvan was de overgang van het persoonlijke kantoor, naar de meer open kantoorindeling. En de laatste tijd horen we veel over activity based werken; wat inhoudt dat u werkt op de plek die het beste aansluit bij datgene wat u moet doen.

De communicatie is makkelijker geworden in de open kantoorruimtes en flexwerkplekken maken het mogelijk om meer mensen kwijt te kunnen in hetzelfde gebouw. Maar, daarmee verliezen medewerkers hun persoonlijke ruimte; hun plek om de zaken die ze nodig hebben in hun werk veilig op te bergen als ze naar huis gaan.

Trend in kantoorinrichting: lockers op kantoor
Omdat trends als de open kantoorinrichting, flexwerkplekken en activity based werken meer en meer gebruikt worden, zoeken bedrijven naar mogelijkheden om medewerkers toch nog wat privacy te gunnen en hen een eigen plek te geven. En lockers zijn een mooi voorbeeld van zo’n eigen plek!

Het gebruik van lockers heeft veel voordelen:

1. Een minder rommelig kantoor
Een doorn in het oog van veel mensen, is een rommelig kantoor. Papieren die overal rondslingeren, notitieblokken die achterblijven in vergaderruimtes, post-its op alle ramen en dan hebben we het nog niet eens over de bureaus van medewerkers. Met lockers hebben alle medewerkers een plek tot hun beschikking waar ze aan het eind van de dag al hun persoonlijke spullen in kunnen opbergen. En hiermee komt die opgeruimde werkplek weer een stukje dichterbij!

2. Beschikbare ruimte optimaal benutten
Het wordt op veel plekken steeds duurder om een bedrijfsruimte te huren. Niet zo gek dus dat bedrijven op zoek gaan naar manieren om de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen. Lockers kunnen hier heel goed voor gebruikt worden, omdat ze relatief weinig ruimte innemen en beschikbaar zijn in verschillende vormen en maten.

3. Mogelijkheid voor medewerkers om persoonlijke spullen op te bergen
Veel medewerkers zijn huiverig voor flexwerkplekken omdat ze het prettig vinden om hun eigen werkplek te hebben en hun eigen spullen te gebruiken. Al is het maar zo simpel als een eigen pen en notitieblokje. Door lockers te gebruiken kunt u in ieder geval dat tweede punt redelijk eenvoudig oplossen. Hiermee biedt u medewerkers de mogelijkheid om, ondanks dat ze wellicht geen eigen bureau meer hebben, nog wél hun eigen spullen te kunnen gebruiken.

Bovendien is een locker een prima plek om gedurende de werkdag dingen als jassen en tassen in op te bergen. Hiermee toont het kantoor ook tijdens de werkdag rustiger dan wanneer overal jassen liggen en tassen rondom het bureau staan.

4. Verbeterde productiviteit
Hoewel de initiële aanschaf van de lockers het bedrijf geld kost, komt u onder de streep waarschijnlijk positief uit. Door te zorgen voor een opgeruimd kantoor, verbetert u namelijk de productiviteit van uw medewerkers. Wanneer zij minder rommel om zich heen hebben om hen af te leiden, zullen ze zich beter op hun taken kunnen focussen.

Lockers op kantoor hebben dus verschillende voordelen. Bent u benieuwd hoe kluisjes van meerwaarde kunnen zijn binnen uw kantoor? Neem gerust contact op met onze klantenservice, zij helpen u graag verder.