5x inspiratie voor een bijzondere kantoorinrichting

Bent u bezig met de inrichting van uw kantoor? Binnenkijken bij andere kantoren is een goede manier om inspiratie op te doen en te kijken welke elementen bij u in uw kantoor goed zouden passen. En ook als u momenteel niet op zoek bent naar nieuw kantoormeubilair, is het natuurlijk leuk om te zien wat andere bedrijven doen met de ruimte die ze tot hun beschikking hebben. In deze blog ontdekt u de unieke inrichting van 5 bekende bedrijven.

King in Stockholm
King is een gamedeveloper bekend van sociale games als Candy Crush Saga en Bubble Witch Saga. Hun kantoor in de Zweedse hoofdstad Stockholm is vorig jaar onder handen genomen en sluit nu mooi aan bij de missie én de producten van het bedrijf.

Het kantoor beschikt over 430 werkplekken, 42 vergaderruimtes, een koffiebar met barista en een indoor park.

king-stockholmking-stockholm-2

king-stockholm-3

king-stockholm-4

king-stockholm-5

Foto’s door Joachim Belaieff.

Het leuke aan het kantoor van King, is dat ze door gebruik van kleuren de identiteit van het bedrijf naar voren laten komen. Dat kunt u zelf gemakkelijk bereiken door bijvoorbeeld te kiezen voor een vergaderstoel die beschikbaar is in verschillende kleuren.

Deloitte in Montreal
Het kantoor van zakelijk- en financieel dienstverlener Deloitte in Montreal is een uniek pand met meer dan 18 verschillende soorten ruimtes. Een hele stap voorwaarts van de standaard met 3 verschillende ruimtes: kantoor, werkstation en vergaderruimtes. Met hun strakke en efficiënte kantoorinrichting zijn ze ongetwijfeld een inspiratiebron voor velen.

deloitte-kantoor

deloitte-kantoor-2

deloitte-kantoor-3

deloitte-kantoor-4

deloitte-kantoor-5

deloitte-kantoor-6

Ook medewerkers die geen eigen kantoor hebben, hebben toch hun eigen ruimte door de scheidingswanden.

Google in Amsterdam
Internetgigant Google staat bekend om zijn bijzondere kantoorinrichtingen en het kantoor in Amsterdam is daar geen uitzondering op. Met veel kleuren, creatieve vergaderruimtes en een Nederlandse invloed op iedere verdieping, is dit kantoor van Google met recht een inspiratiebron te noemen.

google-amsterdam1

google-amsterdam2

google-amsterdam3

google-amsterdam4

google-amsterdam5

google-amsterdam6
Foto’s door Alan Jensen

Dit Amsterdamse kantoor van Google is ook weer bijzonder ingericht. Een caravan als vergaderruimte, daar komt niet ieder bedrijf mee weg. Voor de meeste bedrijven zal dit soort inrichtingen dan ook een droom blijven, maar een leuke inspiratiebron is het wel!

Lonely Planet in London
Het bedrijf dat we kennen van de reisgidsen heeft ook een kantoor om over naar huis te schrijven. Een combinatie van strak en speels en kleur en wit maakt dit kantoor een plaatje om naar te kijken.

lonely-planet-kantoor1

lonely-planet-kantoor2

lonely-planet-kantoor3

lonely-planet-kantoor4

lonely-planet-kantoor5

lonely-planet-kantoor6
Foto’s door Oktra

Het leuke aan dit kantoor van Lonely Planet, is dat ze ongeveer elk plekje in hun kantoorpand nuttig besteed hebben. Er zijn geen overbodige elementen of onpraktische meubels, alles is functioneel en gericht op de medewerker. Zo wordt een grotere ruimte onderverdeeld in meerdere kleine werkruimtes door grote kasten of archiefkasten te plaatsen. Zo wordt alle ruimte optimaal benut.

Airbnb in San Francisco
In de Amerikaanse stad San Francisco staat het hoofdkantoor van één van de meest succesvolle start-ups van de laatste jaren: Airbnb. Het bedrijf heeft een kantoor dat net zo divers is als het aanbod aan accommodaties op hun website. Het indrukwekkende kantoor bied meer dan genoeg inspiratiemogelijkheden.

airbnb-kantoor1

airbnb-kantoor2

airbnb-kantoor3

airbnb-kantoor4

airbnb-kantoor5

airbnb-kantoor6

airbnb-kantoor7

Foto’s door Mark Mahaney

Het kantoor van Airbnb is functioneel en stijlvol. Ze hebben er duidelijk voor gekozen om hun ‘wereldse’ identiteit terug te laten komen in inrichting van het kantoor. Met de blokhut-vergaderkamer en de werkruimtes die lijken op de ingang van een tent zijn ze er in geslaagd om dit op een succesvolle manier te bewerkstelligen. Daarnaast hebben ze de gezondheid van hun medewerkers ook hoog in het vaandel, want die kunnen kiezen voor verschillende werkplekken, waaronder bijvoorbeeld een zit-stabureau.

Er zijn tal van inspirerende kantoorruimtes te vinden, uiteindelijk is het belangrijk om op zoek te gaan naar de perfecte mix van functionaliteit, identiteit van uw bedrijf, beschikbare ruimte (en budget) en goede meubels. Maar denk er niet te gemakkelijk over. Het is toch de plek waar u en uw medewerkers dag in dag uit verblijven. Hoe zou u uw kantoorruimte het liefst willen inrichten?