5x inspiratie voor een bijzondere kantoorinrichting #2

Het is alweer een paar maanden geleden dat we u de bijzondere kantoorinrichting van vijf bekende bedrijven lieten zien. Het doel? U inspireren om eens met een andere blik naar de kantoorinrichting van uw eigen bedrijf te kijken. Binnenkijken bij anderen wakkert nou eenmaal de creativiteit aan omdat het laat zien hoe het ook kan. Op veler verzoek hebben we daarom nog vijf inspirerende kantoorruimtes voor u verzameld.

Of u nou bezig bent met een nieuwe kantoorinrichting of niet, deze vijf voorbeelden spreken bij iedereen tot de verbeelding.

The Body Shop in Croydon
In het Britse Croydon opende The Body Shop onlangs een kantoor dat helemaal aansluit bij de kernwaardes van het merk. De inrichting van het pand ademt groen, bewustzijn, natuur en duurzaamheid. Er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en alles, vanaf de receptie tot de vergaderruimtes is tot in de puntjes uitgedacht en sluit aan bij het merk.

Foto’s door 
Edward Brushwood
The Bodyshop The Bodyshop

 

 

 

 

The Bodyshop The Bodyshop

 

 

 

 

 

22squared in Tampa
In het Amerikaanse Tampa, Florida staat een kantoor van één van de grootste reclamebureaus ter wereld: 22squared. De bedrijfscultuur en de manier waarop de medewerkers werken komt goed terug in de inrichting van het pand. In dit kantoor vindt u 136 werkplekken, één grote vergaderzaal, twee kleinere vergaderzalen, tien afgesloten kantoorruimtes, vijf telefoonkamers, een wellness kamer, een speelkamer, een kantine, een receptie en een paar pitch- en samenwerkplekken.

Foto’s door Randy van Duinen
22squared 22squared

 

 

 

 
22squared 22squared

 

 

 

 

 

THNK in Vancouver
THNK is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat als doel heeft om creatieve leiders te ontwikkelen om zo uitdagingen en crises om te kunnen zetten in kansen. Met het kantoor in het Canadese Vancouver, is de organisatie weer gegroeid. Het kantoor is simplistisch te noemen, maar sluit perfect aan bij de organisatie: functioneel en innovatief.

Foto’s door Peter Slupski
THINKTHINK

 

 

 

 

THINK02

THINK

 

 

 

 

 

 

SKY in Leeds
Het Britse telecom bedrijf SKY heeft met hun kantoor in Leeds de perfecte mix gevonden tussen functioneel en vorm. De industriële look van het pand wordt optimaal gebruikt om een openheid te creëren. Tegelijkertijd wordt er niet gekozen voor hippe stoelen die totaal niet ergonomisch verantwoord zijn, maar juist voor goede bureaustoelen. Een combinatie die werkt.

Foto’s door Gareth Gardner
SKYSKY

 

 

 

 

SKY SKY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google in Boston
Ook dit lijstje is niet compleet zonder een kantoor van Google. De zoekmachine gigant blijft heer en meester in het creëren van werkruimtes waar medewerkers blij van worden, zonder dat ze een nadelig effect hebben op de productiviteit. Dit kantoor in het Amerikaanse Boston is daarop ook zeker geen uitzondering.

Foto’s door Halkin Mason Photography
Google Google

 

 

 

Google

Google