6 tips om een dipje op kantoor aan te pakken

In de ochtend zijn we het meest productief. We zijn nog fris, fruitig en hebben verse energie om alle taken aan te pakken. Maar zo rond de middag wordt het allemaal wat minder plezierig. U krijgt een dipje en begint te balen van uw werk, het sombere weer, het geroezemoes om u heen en uw grote gebrek aan concentratie. Lees hier onze tips om uw dipje op kantoor aan te pakken en om de dagelijkse uren op kantoor wat leuker en fijner te maken.

1. Kom in beweging
Wat erg goed werkt tegen een middagdipje is beweging. Loop even een rondje op de afdeling, pak de trap naar een andere verdieping of maak buiten even een ommetje. Al gaat u maar 5 minuten aan de wandel, u zal merken dat het wonderen doet. Wat ook kan helpen is een bureaufiets aanschaffen. Op die manier komt u ook even in beweging terwijl u toch verder kunt gaan met uw werkzaamheden.

2. Wissel staan en zitten af
Contant op uw bureaustoel blijven zitten werkt niet erg oppeppend. Het is daarom goed om af en toe ook eens staand te werken. Deze houding is meer proactief. U kunt makkelijk wisselen van werkpositie als u een zit sta bureaucombinatie aanschaft.

3. Luister wat opzwepende muziek
Muziek kan wonderen doen voor uw humeur en daarnaast kan muziek ook energie geven. Als u merkt dat u in een dipje komt, zet dat wat opzwepende muziek op die u weer helemaal kan opladen. Neem even een momentje om lekker van de muziek te genieten voordat u weer verder gaat met werken.

4. Maak een korte to do lijst
Maak aan het begin van uw werkdag een korte to do lijst met de meest belangrijke taken die u minimaal moet afronden. Zo start u de dag geordend en krijgt u een geweldig voldaan gevoel als u de taken kunt afstrepen. Maak uw to do lijst niet te lang, want dat werkt juist averechts.

5. Geniet en verwen uzelf
Elke dag dezelfde lunch meenemen naar uw werk en alleen maar water drinken omdat u gezond bezig wilt zijn, maken de dagen op kantoor niet leuker. Wat erg goed helpt, is om dagelijks 1 moment te pakken waarop u even kunt genieten. Hier kunt u dan lekker naar uitkijken. Dit momentje kan iets heel kleins zijn en het hoeft niet elke dag hetzelfde te zijn. Sterker nog: u kunt dagelijks iets anders kiezen waar u uzelf op kunt verheugen. Bijvoorbeeld: op maandag verwent u uzelf met een lekkere kop kruidenthee of cappuccino, op dinsdag mag u een lekkere koek als tussendoortje, op woensdag geniet u van een smoothie, donderdag is de dag dat u gaat voor de wat duurdere fruitsalade en op vrijdag trakteert u uzelf op een heerlijke lunch. Uiteraard kunt u ook elke dag hetzelfde pakken. Zolang u maar kunt genieten is alles goed.

6. Investeer in een goede werkplek
Heeft u een bureaustoel die eigenlijk niet lekker zit? Of vindt u uw bureau te klein of te saai? Als u elke dag op dezelfde bureaustoel zit, achter hetzelfde bureau dan kan het echt geen kwaad om hierin te investeren. Overleg met uw werkgever of het niet de moeite waard is om te investeren in een ergonomische bureaustoel of kruk. Daarnaast kunt u uw bureau aangenamer maken door er wat foto’s op te zetten, een plantje en andere persoonlijke spullen waardoor u zich meer thuis voelt op kantoor. Mocht u in een dipje terecht komen dan heeft u in ieder geval iets leuk om naar te kijken wat u mogelijk ook weer wat energie geeft.

Heeft u nog tips die hier niet tussen staan? Laat het ons weten. Wie weet komen deze dan in een vervolgblog.