7 Tips voor leuke kantoorinrichting bij een klein budget

Heeft u net zelf een bedrijf opgestart en nog niet zoveel geld te besteden? Of vindt u dat er belangrijkere zaken zijn om uw geld aan uit te geven dan aan de inrichting van uw kantoor? Lees hier onze tips om de kantoorinrichting leuk, gezellig maar ook voordelig te houden.

1. Iets om naar te kijken
Zorg er altijd voor u en uw medewerkers iets hebben om naar te kijken. Het beste is een mooi uitzicht of gewoon lekker naar buiten. Zet daarom de bureaus altijd op een plek dichtbij een raam of naar een raam toe. Zijn ramen erg schaars in uw kantoorpand? U kunt er dan voor kiezen om foto’s, schilderijen of posters op te hangen met natuurlijke vergezichten. Uit onderzoek is gebleken dat kijken naar natuurlijke landschappen stress kan reduceren en daarnaast goed is voor de gezondheid en welzijn van de mens.

2. Groen, groen, groen
Een plantje kopen voor op kantoor hoeft helemaal niet veel geld te kosten, maar is wel van grote waarde. Planten op kantoor zorgen voor meer sfeer, zuurstof en meer concentratie. Het schijnt dat de concentratieboog van mensen die omgeven zijn door 4 planten hoger is dan de concentratieboog van mensen die geen planten om hen heen hebben. Geen genoeg plek op de grond? Kies dan voor deze unieke zwevende plantenbakken.

3. Stel een budgetplan op
Als u lukraak wat kantoormeubelen gaat kopen bent u snel veel duurder uit dan u begroot had. Zelfs wanneer u alleen maar kiest voor goedkope meubelen, kan het achteraf altijd tegenvallen. Dit kunt u voorkomen door van tevoren een budgetplan op te stellen. Hierin brengt u in kaart wat u te besteden heeft en welke spullen of meubels uw prioriteit hebben. Mocht uw budget heel klein zijn dan kunt u altijd nog tweedehands spullen kopen of een oude tafel omtoveren tot een bureau. Maar ben hier niet té laks in. Als u hele dagen zittend werk verricht is een goede bureaustoel en mogelijk ook een monitorarm zeker een investering waard. Het gaat immers om uw eigen lichamelijke gezondheid.

4. Laat de ruimte open
Een item dat u als eerste van uw prioriteitenlijst kan halen zijn tientallen scheidingswanden. Het is niet nodig om de gehele ruimte in te delen in losse hokjes. Een open kantoor bevorderd juist overleg en samenwerking. Wel is het goed om een paar scheidingswanden in te slaan zodat werknemers altijd de mogelijkheid hebben zich af te zonderen.

5. Doe-het-zelf
Mensen inhuren om klusjes op te knappen kost altijd onnodig veel geld. Steek daarom zelf de handen uit de mouwen. Misschien zijn er wel mensen in uw omgeving die u kunnen helpen. Een grauw en saai kantoor wordt meteen al een stuk levendiger als u wat kleur op de muren smeert. U hoeft niet eens alle wanden aan te pakken, met 1 wand komt u al een heel eind. Wanneer uw budget het toelaat kunt u later de andere wanden nog onder handen nemen.

6. Doe het samen en recycle
U bent echt niet de enige die wil investeren in een leuke kantoorinrichting. Iedereen voelt zich graag thuis op kantoor. Vraag daarom aan uw collega’s/werknemers of zij nog leuke accessoires of ideeën hebben om van het kantoor een stimulerende en sfeervolle plek te maken. Misschien hebben zij nog een leuke vaas, stoel of schilderij op zolder staan. Of wellicht kennen ze wel ‘een mannetje’ die voor een appel en een ei een nieuwe vloer kan leggen. U weet maar nooit.

7. Hulp nodig? Vraag om een complete inrichting tegen scherpe prijzen
Weet u echt niet waar u moet beginnen, of bent u benieuwd naar onze professionele projectinrichting advies? Vraag deze dan aan via Office city. Het projectinrichting advies bestaat uit professioneel advies die geheel gericht is op uw wensen en uw budget. Zo weet u zeker dat u kantoormeubelen krijgt tegen de scherpste prijzen en van goede kwaliteit terwijl u niet meer betaalt dan was begroot. Daarnaast ontvangt u een inrichtingsvoorstel die ontworpen is aan de hand van uw kantoorruimte. Vraag gratis een offerte aan.