De receptiebalie laat zien wie u bent

De eerste indruk is in vele gevallen bepalend voor wat mensen van u denken. De uitstraling van uw bedrijf wordt bepaald door de locatie en het pand èn door de receptie. Is uw receptiebalie representatief voor uw bedrijf?

Representatief is subjectief
Wat is representatief, als je het hebt over de receptie van uw bedrijf? Is daar een eenduidige definitie van te geven? Nee; het verschilt per branche, per bedrijfsgrootte en per cultuur. De receptiebalie van bijvoorbeeld een autoschade hersteller zal er anders uitzien dan de balie van een accountantskantoor. Er werken andere mensen en de klanten hebben een andere verwachting.
Belangrijk is dus of de receptie in uw bedrijf laat zien wie u bent.

Vormgeving van uw receptiebalie
In sommige organisaties zitten de receptie medewerkers achter het glas verscholen. Het contact tussen uw medewerker en de bezoeker wordt hierdoor afstandelijk. In bepaalde situaties kan dit echter goed passen bij uw organisatie.
Vaak wordt echter gekozen voor een open balie, waarbij de omvang mede afhankelijk is van de grootte van uw bedrijf. De cruciale vraag hierbij is natuurlijk hoeveel mensen er plaatsnemen achter de receptiebalie?

Qua vormgeving kunt u kiezen uit rechthoekige, (half)ronde, of laten we zeggen glooiende balies. Deze vorm draagt bij aan de uitstraling van uw bedrijf. Een strak georganiseerd bedrijf kan heel passend een rechthoekige, of een meer gesloten halfronde receptiebalie hebben.
Is de band met uw medewerkers en uw bezoekers open en flexibel, dan kunt u dit tonen in een balie met een glooiende vormgeving. In het assortiment van Officecity is ‘Receptiebalie Glas XL’ hier een mooi voorbeeld van.

Kleur van uw receptiebalie
Ook de kleur van uw receptiebalie verdient de aandacht. Donker kersenhout heeft als kleur een andere uitstraling dan bijvoorbeeld zilverkleurige of licht beukenhout. Het is raadzaam om hierover na te denken, als u overweegt een nieuwe receptiebalie aan te schaffen.
Wellicht is het ook een idee om de kleuren van het logo van uw bedrijf in uw receptiebalie terug te laten komen. Het zal in elk geval de herkenbaarheid vergroten.

Deskundig advies
Heeft u interesse in een nieuwe receptiebalie voor uw bedrijf, maar zijn er nog onbeantwoorde vragen? De medewerkers van Officecity staan u graag met deskundig, onafhankelijk advies op maat terzijde.
Wij nodigen u dan ook van harte uit om ons te bellen of te mailen. U kunt tevens het contactformulier op onze website invullen. Vanzelfsprekend nemen wij z.s.m. na ontvangst van uw bericht (conform uw wens) telefonisch of per e-mail contact met u op.