Een bureaustoel aanschaffen? Eerst proefzitten!

Stel, u bent een eigen bedrijf begonnen, zoekt een nieuwe inrichting voor uw bestaande zaak of u bent verantwoordelijk voor de kantoorinrichting van een groot bedrijf. U heeft in de webshop een bureaustoel gevonden die op papier aan alle eisen voldoet: goedgekeurd door de Arbo, beschikt over de juiste afstelmogelijkheden, snelle levertijd. Kopen, zou u misschien zeggen. Toch is het verstandig om nog één ding te doen voordat u tot de aanschaf overgaat: proefzitten!

Want hoewel we u natuurlijk graag een goede stoel zien kopen in de webshop, zijn we pas tevreden als u dat ook bent. En eigenlijk kunt u niet met zekerheid zeggen of een bureaustoel helemaal naar wens is totdat u hem zelf heeft uitgeprobeerd. Veel bureaustoelen voldoen namelijk aan het ‘standaard’ eisenlijstje, maar niet alle stoelen zitten hetzelfde. Als u gaat proefzitten, ontdekt u misschien dat een stoel die u eerst niet eens in overweging nam, eigenlijk toch een stuk comfortabeler is voor uw rug dan de stoel die u in eerste instantie wilde kopen.

Kom proefzitten in Haarlem
U kunt bij ons komen proefzitten in onze showroom in Haarlem. Wij hebben meerdere bureaustoelen staan en we adviseren u graag persoonlijk wat voor uzelf of uw medewerkers de beste bureaustoel is. Toch kunt u zelf ook al op een aantal dingen letten als u een bureaustoel gaat uitproberen:

1. De juiste ondersteuning voor uw hele lichaam
Een van de belangrijkste taken van een bureaustoel, is dat hij uw hele lichaam moet ondersteunen. De zitting moet wijd en diep genoeg zijn om te kunnen bewegen tijdens het werken. De achterkant van de bureaustoel moet zowel ondersteunend als flexibel zijn en een speciale ondersteuning voor de onderrug is gewenst.

2. In hoogte verstelbaar
Zelfs al zou het bureau niet in hoogte veranderen, dan nog is het belangrijk dat uw bureaustoel dit wel kan. Verschillende taken (bijvoorbeeld lezen, schrijven, typen) vereisen namelijk verschillende houdingen en stoelhoogtes.

3. Aanpassingsmogelijkheden aan de zitting
Als u de bureaustoel hoger zet, voelt u waarschijnlijk de druk op uw hamstring spieren toenemen. Daarom is het verstandig om te controleren of ook de zitting van de bureaustoel verstelbaar is, zodat u het zitvlak eventueel kunt kantelen als u uw zitpositie verandert.

4. Aanpasbare armleuningen
De ideale bureaustoel heeft zachte armleuningen die verstelbaar zijn. U moet ze kunnen gebruiken wanneer nodig, maar ze mogen niet in de weg zitten op het moment dat ze niet nodig zijn.

5. Ademend materiaal
Het materiaal waar de zitting en rugleuning van de bureaustoel van gemaakt zijn, speelt ook een grote rol. U wilt natuurlijk voorkomen dat medewerkers gaan zweten in hun stoel. Kies daarom een stoel met een zitting en rugleuning van luchtdoorlatend materiaal.

Deze punten helpen u op weg bij de zoektocht naar een nieuwe bureaustoel, maar wij helpen u graag om de optimale keuze te maken. Maak een afspraak en kom langs in onze showroom.