Een rommelig bureau? Dit zegt het over u!

Een clean-desk policy of niet, sommige mensen krijgen het voor elkaar om altijd een rommelig bureau te hebben. Zo’n werkplek die bezaaid ligt met papieren, pennen, boeken en post-it’s. Een veelgehoorde opmerking voor mensen die altijd een rommelig bureau hebben, is waarschijnlijk dat een opgeruimd bureau zorgt voor een opgeruimd hoofd. Maar het blijkt dat deze wijsheid echt niet altijd opgaat. Wat het wel betekent? Dat leest u in deze blog.

U bent creatiever
De Universiteit van Minnesota heeft onderzoek gedaan naar de effecten van een rommelige werkomgeving op de prestaties van de werknemer. Wat blijkt? Mensen die minder waarde hechten aan een strak en opgeruimd bureau zijn creatiever en zijn beter in staat om met innovatieve, inspirerende ideeën te komen. De reden hierachter lijkt logisch: met meer spullen op uw bureau, heeft u meer om u door te laten inspireren.

U doet wat u wilt
De psycholoog die het onderzoek aanstuurde, Kathleen Vohs noemt als aanvulling op de andere punten die uit het onderzoek kwamen, dat mensen die een opgeruimd bureau hebben, graag willen voldoen aan maatschappelijke standaarden. Ze doen iets omdat dat ‘hoort’ volgens bepaalde tradities of normen. Als u een rommelig bureau heeft, trekt u zich dus niets aan van die normen en bent u meer geneigd om uw eigen pad te volgen.

U staat open voor nieuwe ideeën
Mensen met een rommeligere werkplek, laten zich dus minder snel beïnvloeden door de norm en staan met hun ‘chaotischere bureau meer open voor verandering.

U sluit aan bij een rijtje van geniale medemensen
Met uw rommelige bureau kunt u aansluiten bij een rijtje van de meest briljante mensen die onze wereld ooit gekend heeft. De kantoren van Albert Einstein en Mark Twain stonden altijd bol van het papierwerk en boeken. Einstein zelf zei hier het volgende over:
“If a cluttered desk is a sign of a cluttered mind, then what are we to think of an empty desk?”. En daar heeft hij natuurlijk een punt. Recentere geniale breinen met een rommelig kantoor zijn onder andere Steve Jobs en Tony Hsieh, de CEO van Zappos, een Amerikaanse online kleding- en schoenenwinkel. Geen slecht lijstje om tussen te staan!

U bespaart tijd
Mensen die hun werkplek altijd helemaal georganiseerd willen hebben, zijn hier ook veel tijd mee kwijt. Niet alleen de organisatie van een bureau, maar ook in de rest van hun leven. Als u kunt leven met een rommelig bureau, kunt u een stuk meer tijd besteden aan belangrijkere zaken: zoals bijvoorbeeld uw werk of uw gezin!

Zoekt u nog een perfect bureau om een rommeltje op te maken? U vindt ze in onze webshop.