Meer kleur op kantoor voor betere bedrijfsresultaten

Het is jammer dat veel kantoren een betrekkelijk saai interieur hebben en kale witte muren. Deze nietszeggende uitstraling met alleen maar wit, zwart of grijs zorgt alleen maar voor een afstandelijke en koude sfeer waarin mensen zich niet vrij, lekker en thuis kunnen voelen. Door gebruik te maken van kleur kunt u veel meer sfeer op kantoor brengen wat zeker een positief effect gaat hebben op uw werknemers en op klanten. Immers: als mensen zich fijn voelen bij een bedrijf, zijn ze eerder geneigd tot actie. Lees hier meer over het effect van kleur.

Wat kleur kan doen voor de sfeer
Iedereen die een ruimte binnen loopt krijgt er een bepaald gevoel bij. Het is zonde dat veel bedrijven dit niet realiseren en het interieur en de kleur van de muren saai houden, voornamelijk praktisch en minimalistisch. Dit creëert afstand en ziet er goedkoop uit. Zeker wanneer u een bedrijf heeft waar regelmatig klanten komen, is de eerste indruk van uw kantoor erg belangrijk. Wist u dat 93% van de mensen zich laten leiden door hetgeen ze zien bij een aankoop of samenwerking? En wist u ook dat kleur hier een cruciale rol in speelt? Daarnaast kan kleur uw bedrijf tot leven brengen, zorgt het voor een dynamische sfeer en kan het juiste gebruik van kleuren mensen zelfs gelukkiger maken!

Voor welke kleuren kunt u kiezen?
Het is alom bekend dat bepaalde kleuren een specifiek effect op mensen hebben. Hier kunt u met het bedrijf feilloos op inspelen.
Rood: passie, intensiteit, enthousiasme en urgentie. Deze kleur zou bijvoorbeeld goed passen in ruimtes waar creativiteit nodig is.
– Groen: rustgevend, relaxt en een gevoel van gezond zijn en kalmte. Het schijnt dat mensen die werken in een omgeving met veel groen, minder snel ziek zijn. Daarnaast wordt groen geassocieerd met rijkdom (kleur van geld). Komen er bij u bedrijf veel mensen met geld? Dan heeft de kleur groen een positief effect op hen.
– Geel: geluk, optimisme en stimulatie van mentale processen. Prima kleur dus om creativiteit te bevorderen. Maar let er wel op dat u het niet te bont maakt, het schijnt namelijk dat geel vermoeiend is voor de ogen.
– Blauw: productiviteit, veiligheid, betrouwbaarheid, rust en sereniteit. Blauw wordt veel gebruikt op kantoren omdat het de productiviteit stimuleert.
– Oranje: enthousiasme, opwinding en actie. Veel merken maken gebruik van oranje om vrolijkheid, vriendelijkheid en zelfverzekerdheid uit te stralen.
– Paars: rijkdom, succes, schoonheid, koninklijkheid en wijsheid. Daarnaast heeft paars een kalmerende werking.

Tips om de kleur op kantoor goed in te zetten
Alle muren in een knalkleur schilderen is natuurlijk to much en neemt het hele positieve effect weg. Als u de onderstaande tips opvolgt maakt u optimaal gebruik van stimulerende effect van kleuren:
– Schilder één muur in de kleur en kies voor een muur die mensen meteen zien als ze binnenlopen, maar niet de hele dag tegenaan kijken. Zoals de muur achter de bureaus of receptie.
– Zorg ervoor dat de kleur past bij de visie van uw organisatie
– Laat de kleur overeenstemmen met de stijl van uw pand.