Op een slimme manier naar een duurzamer kantoor

 

Een slim kantoor is een duurzaam kantoor. De keuze voor de juiste materialen maakt een groot verschil. Soms ziet meubilair er prachtig uit, maar is het gemaakt van materiaal met een korte levensduur, waardoor u al snel weer nieuw kantoormeubilair moet aanschaffen. Bovendien is een duurzaam kantoor op de langere termijn een stuk voordeliger. Deze tips helpen u op een slimme manier naar een duurzaam kantoor.

Met een paar kleine aanpassingen op het gebied van decoratie en essentiële kantoorbenodigdheden, tovert u een normale werkruimte in een mum van tijd om naar een duurzame variant.

Gebruik milieuvriendelijke materialen

Begin de ontwikkeling naar een milieuvriendelijker en duurzamer kantoor door zo veel mogelijk zaken te vervangen voor duurzame of gerecyclede varianten. Denk bijvoorbeeld aan iets simpels als gerecycled papier of pennen die gemaakt zijn van gerecycled plastic. U kunt dit soort aanpassingen doen zonder al te veel afbreuk te doen aan de stijl van uw kantoor

Zet eens een raam open

Frisse lucht en een beetje zonlicht doen wonderen! Beide hebben een positief effect op de gezondheid en gemoedstoestand van uw medewerkers. Waar het gebruik van duurzame materialen door veel mensen nog wel gezien wordt als iets wat bijdraagt aan een duurzame inrichting, wordt iets simpels als natuurlijk licht en frisse lucht vaak over het hoofd gezien. Een bijkomend voordeel is nog dat er geen dure machines nodig zijn om licht en lucht te produceren! Of wat dacht u van een moswand? Het plaatsen van mos in uw kantoor geeft de ruimte een unieke touch en staat voor een groen statement in uw bedrijf. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het leefklimaat in kantooromgevingen, waardoor medewerkers zich prettiger voelen en beter kunnen functioneren.

Minimaliseer de uitstoot van giftige stoffen

Bepaalde materialen stoten hoge hoeveelheden giftige koolstofdioxide uit. En dat maakt mensen ziek, vaak zonder dat we het ons realiseren. Daarom is het belangrijk om die uitstoot tot een minimum te beperken. Zorg dat de inrichting van uw kantoor positiviteit uitstraalt door gebruik te maken van milieuvriendelijke items en gerecycled materiaal. Hiermee minimaliseert u de blootstelling van uw medewerkers aan giftige stoffen.

Gebruik milieuvriendelijke verlichting en meubilair

Niemand heeft baat bij de harde tl-verlichting en het onnatuurlijke licht dat deze lichtbron voortbrengt. De beslissing om eco vriendelijke LED verlichting én milieuvriendelijk meubilair aan te schaffen zou dan ook een makkelijke moeten zijn.

De overgang naar een duurzaam kantoor hoeft niet van de een op de andere dag te gaan, maar is juist ook iets wat u stukje bij beetje kunt realiseren. Begin gewoon eens met rondkijken in uw kantoor en vervang langzamerhand alle elementen voor duurzamere varianten en voor u het weet heeft u een duurzaam kantoor.