Stress bestrijden met ergonomie

In de eerste maanden van het nieuwe jaar gaan kantoorwerk en stress hand in hand. Onder meer de financiële administratie is een bijzonder bolwerk in deze periode. Er moet zogezegd dubbel gewerkt worden, zowel in het vorige als in het nieuwe jaar. Het is de tijd van de jaarafsluiting.

Goede opbergruimte is een zeer waardevol iets. Zeker in deze periode. Er moet natuurlijk ruimte zijn om beide jaren overzichtelijk op te bergen. En dan doelen wij niet alleen op ordners en ander opbergmateriaal. Ook de kantoorkasten hebben onomstotelijk hun functie. Niets is immers meer frustrerend dan niet kunnen vinden wat je zoekt, in een periode waarin de stress het kantoorleven zo sterk beïnvloedt.

Ergonomie is een goed wapen tegen stress

De kwaliteit van het meubilair heeft ook invloed op de gezondheid en het werkplezier van de medewerkers. Daarmee doelen wij met name op de ergonomie.

Biedt u als werkgever uw werknemers een goede werkplek, dan voelen zij zich prettiger. En als uw werknemer niet afgeleid wordt door kleine irritaties, bijvoorbeeld veroorzaakt door de zithouding, kan hij of zij zich beter concentreren op het werk zelf. Dat levert een betere kwaliteit op. En dus een beter inzicht in de bedrijfsprocessen en -resultaten. Een investering in goed meubilair verdient zichzelf met andere woorden terug.

Lees meer over ergonomie

Over ergonomie schreven wij al eerder diverse blogs. Bent u geïnteresseerd, dan kunt u bijvoorbeeld lezen:

Kort samengevat: ergonomisch kantoormeubilair is een goed wapen tegen stress.

Gezonde stress bevordert resultaten

Vaak wordt stress gezien als een handicap, een hindernis in het streven naar de beste resultaten. Aan de andere kant is stress een volkomen natuurlijk verschijnsel. In feite is het zelfs een voorwaarde om het beste resultaat te bereiken. Kortom, gezonde stress is goed.

Maar om dit te bereiken moeten de nadelige effecten van stress zoveel mogelijk beperkt worden. En dat is wat de mens op allerlei manieren probeert te realiseren. Onder andere door pauzes in te lassen, structuur aan te brengen en door een goede werkplek.

Voorkom stress over uw kantoormeubilair

Officecity biedt u mogelijkheden om uw stress te beheersen. Onze ervaren medewerkers adviseren u graag over de voordelen van goed, ergonomisch kantoormeubilair. U staat er niet alleen voor.
Stress over uw kantoormeubilair is niet nodig, als u de juiste investering doet. Een investering die zichzelf terugverdient in het welzijn van uw medewerkers, in de productiviteit en daarmee in (het inzicht in) uw bedrijfsresultaat.