Tips bij aankoop van kantoormeubilair

In iedere organisatie is van tijd tot tijd een investering in kantoormeubilair nodig. Het is een investering met effect op de productiviteit. Een investering die aandacht en zorg verdient. Maar dat belang komt er helaas lang niet altijd uit.
Een paar aspecten, waarmee vaak onvoldoende rekening wordt gehouden, zijn:

  • Kwaliteit kost een prijs.
  • Stijl van meubilair versus de huisstijl.
  • De wettelijke kaders van ergonomie.
  • Kwantumkortingen.

Kwaliteit kantoormeubilair kost een prijs

Goedkoop is duurkoop; die uitdrukking kent u wel. Het is ook van toepassing op kantoormeubilair. Kwaliteit kost immers altijd, ook bij uw kantoorinrichting, een prijs. Maar… de kost gaat voor de baat uit. De productiviteit zal met een investering in duurdere kantoormeubelen hoger zijn, omdat de kwaliteit het welzijn van de medewerkers bevordert. En zo verdient uw investering zich (sneller) terug.

Dit betekent niet, dat u koste wat kost het duurste meubilair moe aanschaffen. Het betekent wel, dat besparen om het besparen geen goede reden is om uw keuze op te baseren. De (lange termijn) nadelen van de goedkope meubelen kunnen zomaar zwaarder wegen dan de voordelen op korte termijn.

Stijl meubilair versus huisstijl

De uitstraling van uw kantoor is belangrijk. Niet alleen in de marketing, maar vooral ook in het onderhoud van uw zakenrelaties en natuurlijk de efficiency van het werk op kantoor. Kleuren en vormen hebben invloed op vele aspecten van het arbeidsproces. Eenduidigheid in de uitstraling maakt uw bedrijf herkenbaar en zal mensen aanspreken en aantrekken.

Als uw kantoormeubilair past bij uw huisstijl en bij de branche waarin u werkzaam bent, levert dat een win-winsituatie op. Het oog wil ook wat. Eenduidigheid in de kleuren en vormen van uw kantoormeubelen geeft een rustgevend gevoel. Wanneer u echter kiest voor een stijl van de kantoormeubelen die niet past bij uw huisstijl, dan kan dit zomaar klandizie kosten. Met een passende stijl verdient u uw investering sneller terug.

Ergonomisch verantwoord kantoormeubilair

Voor de efficiency is een goede lichaamshouding van uw medewerkers tijdens het werk essentieel. De productiviteit neemt toe, als u investeert in ergonomische kantoormeubelen. Het is goed voor de gezondheid van de medewerkers èn voor uw bedrijfsresultaat. Dit is een van de redenen voor bovenstaand betoog om te kiezen voor minder goedkope meubelen.

Houdt u bij uw keuze geen rekening met ergonomie, dan loopt u het risico dat uw investering in feite tegenvalt. Uw medewerkers kunnen ontevreden zijn, maar ook de Arbodienst kan aanpassingen voorleggen. Wellicht moet u eerder – voordat het volledig is afgeschreven – opnieuw investeren in kantoormeubilair.

Korting als u meer kantoormeubelen tegelijk koopt

U kunt uw investering in nieuw kantoormeubilair beperken door gericht in te kopen. Vaak worden losse bureaus, kasten, etc. gekocht. Hiermee bestaan natuurlijk risico’s op het gebied van eenheid in stijl.

Maar ook financieel gezien is dit niet optimaal. Immers, koopt u in grotere hoeveelheden, dan kunt u kwantumkorting bedingen. En die korting kan flink in de papieren lopen. Kortom, wijs inkopen is meer inkopen.

Investeer in kantoormeubilair bij Officecity

Officecity heeft kantoormeubilair in verschillende prijsklassen en stijlen. Onze medewerkers hebben een rijke ervaring in advisering. Wij helpen u dan ook graag aan een inrichting op maat, passend bij uw organisatie.
Neem daarom gerust contact op voor een adviesgesprek!