Zitten is het nieuwe roken: de voordelen van een zit/sta bureau

U heeft vast al eens gelezen dat een lange tijd achter elkaar zitten slecht voor u is? Misschien bent u ook al op de hoogte van de risico’s die langdurig zitten met zich mee kan brengen. Maar, zelfs als u na werktijd heel actief bent, de risico’s van langdurig zitten kunt u hiermee niet opheffen. Verrassend?

Of u nou werkt vanuit huis of op kantoor, het is tijd om eens grondig aandacht te besteden aan uw gezondheid. Kiezen voor een zit stabureau is een goede optie om de gevaarlijke gevolgen van langdurig zitten te voorkomen. In dit artikel vertellen we u waarom dit type bureau niet meer weg te denken is uit onze kantoren.

1. Zit sta bureaus geven uw productiviteit een boost
Wie wil er niet productiever zijn gedurende de dag? Iedereen toch? Maar wat gebeurt er als u last heeft van uw nek of rug? U raakt afgeleid door de zeurende pijn, waardoor u zich niet op uw taken kunt focussen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die last hebben van lichamelijke klachten, hun werk minder goed doen. Een zit stabureau voorkomt die vervelende pijntjes omdat u regelmatig zittend en staand werken afwisselt.

2. Zit sta bureaus verkleinen het risico op ziektes
Uit onderzoek is gebleken dat langdurig zitten veel nadelige gevolgen voor uw gezondheid kan hebben. Niet zo gek dat de term ‘zitten is het nieuwe roken’ de afgelopen tijd veelvuldig gebruikt is. Zitten vergroot het risico op hart- en vaatziekten en kanker. Dat het probleem groot is, blijkt wel: volwassenen tussen de 18 en 65 jaar zitten gemiddeld zo’n 9.6 uur per dag. Zittend en staand werken afwisselen is natuurlijk niet de oplossing waarmee alle ziektes de wereld uit zijn, maar het kan zeker een steentje bijdragen aan een gezondere werkplek.

3. Zit stabureaus helpen u bij rug- en nekklachten
Zoals zittend werken rug- en nekklachten in de hand werkt, zo helpt afwisselend zittend en staand werken om die klachten juist te bestrijden. Werkt u al een tijd van 9 tot 5 achter een bureau? Dan zijn een pijnlijke nek, stijve schouders of last van uw rug vast klachten die u wel herkent. De meeste mensen die lang achter hun bureau zitten, gaan steeds meer voorovergebogen zitten. Als u wel eens iemand in deze houding hebt zien zitten, dan kunt u ongetwijfeld raden dat dit geen houding is waar het lichaam blij van wordt. Een zit stabureau is een oplossing voor mensen die vaak voorovergebogen achter hun computer zitten. Omdat u regelmatig wisselt van houding, bent u zich namelijk een stuk bewuster.

Door de ‘zitten is het nieuwe roken’ campagne van een tijd geleden, is het met de bewustwording bij veel bedrijven gelukkig al een stuk beter gesteld. Toch zijn er nog veel bedrijven waar medewerkers de hele dag op slechte bureaustoelen zitten. Dat moet anders en een zit stabureau is een prima alternatief! Op welke manier wordt er bij u op kantoor aandacht besteed aan een gezonde werkplek?

Wilt u nog een stapje verder gaan? Denk dan eens aan een bureaufiets!