Zo zorgt u voor de juiste temperatuur op kantoor

Te warm? Te koud? Het lijkt haast onmogelijk om iedere werknemer tevreden te houden als het gaat over de temperatuur op kantoor. Het is één van de onderwerpen waar het meest over geklaagd wordt in Nederlandse kantoren. En nu steeds meer bedrijven kiezen voor open werkplekken, lijkt het vrijwel onbegonnen werk om de temperatuur zo in te stellen dat iedereen tevreden is. Met alle gevolgen van dien. Maar hoe kunnen we zorgen dat de werkplek voor iedereen comfortabel is?

Uit onderzoek is gebleken dat de productiviteit van medewerkers maar liefst 20% kan dalen als de temperatuur op de werkplek als ‘oncomfortabel’ wordt bestempeld. Daarnaast heeft een te warme of juist te koude werkomgeving ook effect op de alertheid van medewerkers en zijn ze ook nog eens vatbaarder voor allerlei ziektes. Uitzoeken wat u kunt doen om de temperatuur op peil te krijgen, is dus niet alleen een goede manier om het geklaag te stoppen, maar heeft ook effect op de gezondheid van medewerkers.

Wist u dat een goede werkomgeving belangrijk is voor tevreden medewerkers?

Wat is dan de juiste temperatuur?
De vuistregel is dat de temperatuur op kantoor ergens tussen de 20 en 24 graden moet zijn. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met de gevoelstemperatuur. Hoewel de thermometer dezelfde temperatuur kan aangeven, kan het voor medewerkers heel anders aanvoelen. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met het seizoen, de mate van activiteit, het type kleding dat werknemers dragen, de plek van de werkplek in het kantoor, de buitentemperatuur en de luchtvochtigheid. Daarnaast heeft een studie aangetoond dat vrouwen het liefst werken in een ruimte die 3 graden warmer is dan hun mannelijke collega’s prettig vinden.

Wat kunt u doen voor een comfortabele temperatuur op kantoor?
Met het onvoorspelbare, Nederlandse weer is het lastig om de temperatuur goed te regelen. Deze tips helpen u op weg:

  1. Stel op de airco niet alleen in op de juiste temperatuur, maar ook op luchtvochtigheid. Idealiter staat deze op een waarde tussen de 40 en 60%.
  2. Controleer of de airco alle werkplekken op kantoor bereikt en zorg dat hij goed onderhouden wordt.
  3. Plaats liever geen werkplek direct onder een airco.
  4. Zorg dat de luchtstromen van de airco niet richting uw werknemers blazen, maar juist in de tegenovergestelde richting.
  5. Meet hoeveel zonlicht en warmte er door de ramen van het kantoor binnendringt. Speciale raambekleding zorgt ervoor dat de temperatuur binnen op niveau blijft, zelfs als het buiten warm is.
  6. Voorkom dat er te veel medewerkers in een te kleine kantoorruimte werken. Let daarbij ook op het aantal computers, printers en andere elektronische apparaten in dezelfde ruimte. Deze drijven de temperatuur namelijk ook behoorlijk op.
  7. Zorg voor voldoende frisse lucht. Een ruimte waar alleen gerecirculeerde lucht gebruikt wordt om te koelen of juist te verwarmen, kan in de loop van de dag wat benauwend aanvoelen. Te veel lucht is overigens ook niet goed. Een luchtstroom tussen de 0,1 en 0,2 meter per seconde is wenselijk.

Er komt nog heel wat kijken bij de ideale temperatuur op kantoor. Hopelijk helpen de tips in dit artikel u op weg.

Niet alleen temperatuur, maar ook licht en kleurgebruik heeft een effect op de gezondheid van medewerkers.