Breakout room inrichten met OfficeCity

Even sparren met een collega zonder andere collega’s te storen of een ruimte nodig voor een dagelijkse stand-up? De breakout room is ideaal voor dit soort gelegenheden! Het kan bestaan uit een afgeschermde hoek in de kantoorruimte met comfortabele fauteuils en banken of een afgesloten Office Pod voor meer privacy. Laat u inspireren door onze 10 tips:


Hoe richt ik een breakout ruimte in?


1. Beeldscherm

Projecteer uw scherm en presenteer uw ideeën op een luchtige manier aan uw collega's. Dit hoeft geen groot conferentiescherm te zijn. Gewoon een mooi formaat tv-scherm. Groot genoeg zodat iedereen het kan zien. Kies eventueel voor een draaibare monitorarm. Zorg dat iedere laptop eenvoudig te verbinden is met het scherm en hang de afstandbediening op een zichtbare plek op.

2. Betrek de thuiswerkers

Zijn er mensen thuis aan het werk? Betrek ze bij het project door een goede WiFi verbinding, een camera, microfoon en speakers.

3. Gebruik muren, ramen, whiteboards en flipovers

Voor een goede breakout, scrum en brainstormsessie is er een bord nodig waar veel op geschreven kan worden. Waarom niet de ramen en muren hiervoor gebruiken? Een muur kan perfect dienen als scrumboard en een raam kan met de juiste stiften ideaal ingezet worden als kladblok voor mindmaps en andere lijstjes.

4. Post-its

Post-its zijn onmisbaar voor het delen van creatieve ideeën. Zorg voor een grote voorraad post-its in diverse kleuren, ronde stickers om top ideeën te markeren, stiften en grote vellen papier.

5. Akoestiek

Kenmerkend voor een breakout sessie is dat het vaak in een open ruimte plaats vindt. Het is dan ook niet erg als het iets rumoerig is. Wel moet iedereen zich nog kunnen concentreren. Zorg dus dat het niet midden in de ruimte is en kies voor materialen en producten om de akoestiek te verbeteren. Denk aan gordijnen en akoestische panelen. Wist u dat er zelfs verplaatsbare akoestische panelen bestaan voorzien van een whiteboard? Deze zijn perfect voor een breakout sessie.

6. Privacy

Kies voor een akoestische hub wanneer u wél op zoek bent naar een open en informele sfeer voor uw breakout sessies, maar toch wat meer privacy wenst. Een akoestische hub bestaat uit banken van akoestisch materiaal, ook wel eens treinbanken genoemd. Volledige privacy nodig? Ga dan voor een akoestische office pod.

archangelarchangel
mdd-stoelenmdd-stoelen

7. Ontspanning

Belangrijk bij breakout sessies en scrum meetings is het creëren van een ontspannen sfeer waar mensen zich veilig voelen, zodat zij actief durven bij te dragen aan de sessie. Dit begint al door een ontspannen start met bijvoorbeeld een potje tafelvoetbal of pingpong en een drankje.

8. Verlichting

Een informeel karakter staat centraal. Kies daarom voor warme verlichting. Zorg er wel voor dat het whiteboard of scrumbord goed verlicht is en dat het beeldscherm goed te lezen is, ook als de zon schijnt.

9. Comfortabel zitten

Een breakout sessie kan aan een vergadertafel gehouden worden of aan een hoge tafel met barkrukken. Dit is vooral handig als er veel geschreven en getekend moet worden. Hoeft dat niet dan zijn juist lounge fauteuils en banken aan te raden met salon- en bijzettafels. Een goede breakout room heeft van alles wat. Zo kan er gekozen worden waar op dat moment behoefte aan is. Haken er ineens meer mensen aan? Pak er dan gewoon een paar comfortabele poefen bij.

10. Versnapering

Energie is nodig voor het genereren van creatieve ideeën en voor een actieve bijdrage aan de sessie. Zorg dat er van tevoren wat lekkers klaar ligt voor de deelnemers.

Breakout room items shoppen:

Samen met een stylist een breakout ruimte inrichten?

Onze stylisten hebben jarenlang ervaring en kunnen u helpen bij het inrichten van uw breakout ruimte. Van een metamorfose in combinatie met bestaande meubels tot het compleet nieuw inrichten van nieuwbouwprojecten. Wij kunnen u bijstaan vanaf de conceptontwikkeling tot realisatie.

U bent van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 welkom in onze showroom in Haarlem om kennis te maken. Maak bij voorkeur een afspraak zodat wij voldoende tijd voor u kunnen reserveren.


T: +31 (0) 23 302 00 80
M: info@officecity.nl
Bereikbaar op werkdagen van 08:30 - 17:30


Adres:
Henk Schijvenaarstraat 1
2031 VZ Haarlem
Noord-Holland, NederlandCopyright © 2008-2024 OfficeCity Kantoormeubelen B.V.