Akoestiek

Hulp nodig bij het reduceren van geluid? Neem contact op met onze stylisten en productadviseurs. Zij adviseren graag.Producten 1-30 van 116

Pagina
Aflopend sorteren

Producten 1-30 van 116

Pagina
Aflopend sorteren

Akoestiek informatie

Akoestische panelen

In drukke werkruimtes en kantoor omgevingen is vaak vraag naar een plek waar in stilte gewerkt of ontspannen kan worden. In kantoor zijn veel geluiden die kunnen afleiden zoals bijvoorbeeld collega’s die bellen en praten, de printer die geluid maakt, archiefkasten die open en dicht gaan, enzovoort. Het is lastig om goed te concentreren indien de akoestiek in een ruimte slecht is en omgevingsgeluiden goed hoorbaar zijn. Om de akoestiek in een kantoor te verbeteren zijn er diverse mogelijkheden: we hebben bijvoorbeeld wandpanelen van mos, akoestische meubelen, akoestische wandpanelen, maar ook een grote diversiteit aan andere akoestische mogelijkheden. Deze dragen allen bij aan een stillere werkomgeving met een betere akoestiek.

Akoestiek verbeteren op kantoor

De geluiden in bijvoorbeeld een kantoortuin kunnen erg afleiden en vervelend zijn. Feit blijft dat geluiden in bijvoorbeeld een kantoorruimte altijd aanwezig blijven, echter kunnen ze wel verbeterd worden door meer aandacht te geven aan de akoestiek. Tussen de werkplekken van een kantoortuin kunnen akoestische scheidingswanden geplaatst worden. Deze wanden zorgen ervoor dat praat geluiden wat meer worden gedempt. Deze wanden zijn dus ideaal geschikt indien veel gebeld wordt tijdens de werkdag. Om de kantoorruimte verder te verbeteren wat akoestiek betreft kan gekozen worden voor akoestische archiefkasten en akoestische wandpanelen. Daarnaast kunnen meer planten worden geplaatst om ook geluid op te vangen. Vaak is het een pakket van maatregelen om de akoestiek te verbeteren in de kantoorruimte.

Akoestische kantoorwanden als oplossing voor geluidsproblemen

Om even helemaal in rust te werken kan gekozen worden voor speciale akoestische meubelen. Denk hierbij aan akoestische zitbanken, fauteuils en akoestische overleg- en vergaderplekken. Degene die werkt in een dergelijke akoestische werkplek kan even de lawaaierige kantooromgeving ontvluchten om even geconcentreerd aan het werk te gaan.

Een goede akoestiek draagt bij aan de gezondheid en het welzijn van de medewerkers en heeft een positieve bijdrage op de arbeidsproductiviteit en tevredenheid. Verbeter ook de akoestiek in uw kantooromgeving en kies voor één van onze akoestische producten. Heeft u vragen om de akoestiek te verbeteren bij u op kantoor? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Copyright © 2008-2024 OfficeCity Kantoormeubelen B.V.