Wat is de ideale bureauhoogte?

Een gemiddeld bureau is 74 cm hoog maar daarmee is dat nog niet de ideale bureauhoogte. Zeker niet in Nederland waar de verschillen in lichaamslengte nogal verschilt. Wij helpen u graag bij het bepalen van de ideale bureauhoogte.


Juiste hoogte bureau

Er zijn genoeg mensen die dagelijks uren doorbrengen achter hun bureau en totaal niet letten op een goede werkhouding. Dat is zonde, want een structureel verkeerde werkhouding kan vervelende nek- en rugklachten tot gevolg hebben. Vervelende lichamelijke klachten voorkomen is absoluut niet moeilijk. Het enige wat u hoeft te doen is een en uw bureau op de juiste hoogte instellen. Een manier om dit te doen, is uw bureau afstellen op uw lichaamslengte. Onderstaand een tabel waarin u uw lichaamslengte kunt opzoeken en tevens kunt zien op welke hoogte u het bureau kunt instellen.

Lichaamslengte Hoogte bureaublad
150 cm 62 cm
155 cm 64 cm
160 cm 66 cm
165 cm 68 cm
170 cm 70 cm
175 cm 72 cm
180 cm 74 cm
185 cm 76 cm
190 cm 78 cm
195 cm 80 cm
200 cm 82 cm

Bureau aanschaffen en de ideale hoogte instellen

Voor een juiste zithouding is het belangrijk dat uw bureau verstelbaar is. Een goed bureau heeft een instelbaar frame tussen de 62 en 85 centimeter. Zo kan iedere werknemer het bureau op de juiste hoogte instellen. Mocht u geen verstelbaar bureau hebben of tegenkomen, kies dan voor een bureau die tussen de 74 en 76 centimeter is. Dit is namelijk de standaard hoogte voor de meeste mensen. Bent u kleiner dan 170 cm en is het bureau niet af te stellen op uw hoogte, gebruik dan een voetensteun. Als u geregeld wisselt van schoeisel, zoals de ene dag hoge hakken en de andere dag platte schoenen, stel dan uw bureau af wanneer u uw hoogste hakken aan heeft. Dan staat het bureau altijd goed. Op dagen dat u platte schoenen draagt, kunt u een voetensteun gebruiken. Voor flexibiliteit is een zit sta bureau het meest geschikt. Zo kunt u heel eenvoudig en binnen enkele seconde de hoogte van uw bureau aanpassen.

Niet alleen de hoogte van uw bureau instellen draagt bij aan een goede werkhouding. Ook uw houding zelf is belangrijk. Voordat u aan de slag gaat, controleer voor uzelf of u de juiste zithouding hanteert.

archangelarchangel

Zit sta bureaus met een brede range in hoogte

Copyright © 2008-2024 OfficeCity Kantoormeubelen B.V.