Vergaderruimte inrichten met OfficeCity

Staat u te springen om een vergadering in te gaan? We hebben nog niet veel mensen ontmoet die deze vraag enthousiast met “ja” beantwoorden. Als bedrijfseigenaar of facilitair manager kunt u het wel leuker maken. Wij geven u 10 tips om de vergaderruimte meer sfeer te geven en te voorzien van optimaal comfort.


10 tips voor uw vergaderruimte:


1. Koffie!

No Joke. Wilt u de deelnemers aan de vergadering scherp houden? Zorg er dan voor dat het mogelijk is om veel te drinken. Genoeg drinken zorgt er niet alleen voor dat iedereen alert blijft, een luxe kopje koffie of thee met een smaakvol koekje erbij is een goede binnenkomer voor uw bezoek. Kies dus voor een (mobiele) pantry of koffiecorner dicht bij de vergaderruimte.

2. Formaat van de ruimte

Hoeveel mensen moeten er aan de tafel kunnen? Kies niet voor een te kleine of een te grote tafel. Het wordt al snel krap. Dat geeft een benauwd gevoel. Een te grote ruimte en tafel maakt de ruimte weer akelig kil. Als stelregel houden we een breedte van 60 tot 80 cm per persoon aan. Kies eventueel voor modulaire meubels om extra ruimte te creëren als de vergadertafel incidenteel toch te klein blijkt. Een grote ruimte kan ook opgedeeld worden in twee ruimtes, gescheiden door akoestische scheidingswanden. Grote vergadering? Dan schuift u het paneel weg en schuift u de tafels tegen elkaar.


3. Techniek

Niets frustrerender dan een meeting die start met lege accu's of online verbindingen die niet tot stand kunnen komen. Is er gedacht aan voldoende stroompunten en usb-poorten? Is er vrije WiFi toegang? Beschikt de ruimte over een beamerscherm of tv-scherm? Ligt er een handleiding klaar? Ga er niet van uit dat er een IT'er in de meeting zit. Kortom, voorkom tijdverspilling aan het begin van een meeting door alles op orde te hebben.

4. Temperatuur

In de winter is het al snel te warm. We zetten de kachel in het begin van de vergadering aan en vergeten dat de deelnemers aan de vergadering ook warmte afgeven. Resultaat: een broeierige ruimte. Zomers vechten we tegen de zon met raambekleding en airco's. Heeft u wel eens nagedacht over deze scenario’s? Hoe meer mensen in de ruimte hoe sneller de temperatuur oploopt en hoe benauwder het wordt. Ventilatie mag dan ook niet ontbreken. Zorg dat het klimaatsysteem goed werkt en houdt de temperatuur onder controle.

5. Ergonomie

Als kantoormeubelenspecialist is het ons doel om iedereen te voorzien van passend ergonomisch advies. De stoelen die in ons assortiment vergaderstoelen staan zijn geschikt om een aantal uur op te blijven zitten. Wij houden van design, maar dit mag nooit ten kosten gaan van comfort en ergonomie.

6. Privacy

Glazen scheidingswanden zorgen voor veel licht en hoewel dat erg prettig is kan het storend zijn om te zien dat er steeds mensen langs lopen. Ook gaat dit ten koste van de privacy. Kies voor raamfolie, jaloezieën, akoestische scheidingswanden of vrijstaande panelen om de privacy te waarborgen.

archangelarchangel
mdd-stoelenmdd-stoelen

7. Verlichting

In de winter, maar ook in de zomer wanneer de raambekleding dicht is om de zon buiten te houden, is er kunstmatig licht nodig. Kies voor designlampen met een prettige hoeveelheid LED-verlichting. Laat u hierin adviseren zodat de deelnemers van uw vergadering niet in slaap vallen tijdens een lange meeting met te weinig licht.

8. Geluid

Geluid in een grote vergaderruimte kan al snel gaan galmen. Denk na over de aankleding van de vloer en de raambekleding. Laat u informeren over akoestische meubels en accessoires. Er zijn verschillende mogelijkheden. Van vrijstaande panelen tot akoestische schilderijen. U kunt ook kiezen voor een moswand met uw logo. Zo haalt u meteen de natuur naar binnen wat de creativiteit gegarandeerd positief beïnvloed.

9. Multifunctionele vergaderruimte

Heeft u beperkte kantoorruimte? Kies dan voor een vergadereiland met meerdere zit sta bureaus om de vergaderzaal eenvoudig te transformeren naar een kantoor met flexplekken.

10. De collaboratieve ruimte (TREND 2024!)

Lounge-achtige zithoeken met whiteboards en comfortabele stoelen. Deze ruimtes zijn ideaal voor informele brainstormsessies en om samen te werken aan projecten waarbij concentratie en privacy minder van belang zijn. Wenst u toch privacy, maar heeft u geen extra ruimte over voor een vergaderzaal? Kies dan voor een OfficePod of vergader hub.

Vergaderruimte items shoppen:

Samen met een stylist uw vergaderruimte aanpakken?

Onze stylisten hebben jarenlang ervaring en kunnen u helpen bij het inrichten van uw vergaderuimte. Van een metamorfose in combinatie met bestaande meubels tot het compleet nieuw inrichten van nieuwbouwprojecten. Wij kunnen u bijstaan vanaf de conceptontwikkeling tot realisatie.

U bent van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 welkom in onze showroom in Haarlem om kennis te maken. Maak bij voorkeur een afspraak zodat wij voldoende tijd voor u kunnen reserveren.


T: +31 (0) 23 302 00 80
M: info@officecity.nl
Bereikbaar op werkdagen van 08:30 - 17:30


Adres:
Henk Schijvenaarstraat 1
2031 VZ Haarlem
Noord-Holland, NederlandCopyright © 2008-2024 OfficeCity Kantoormeubelen B.V.