Beste bureaustoel bij rug- en nekklachten

Regelmatig komen mensen bij ons langs om een bureaustoel uit te kiezen die hen helpt om van hun nek- en rugklachten af te komen. Zeker wanneer iemand de hele dag op kantoor zit is een goed afgestelde ergonomische bureaustoel een goede start om deze nek- en rugklachten aan te pakken. OfficeCity helpt u graag bij het juist instellen van de bureaustoel en het ergonomisch werken aan een bureau.


Welke bureaustoel om nek- en rugklachten te voorkomen?

Wanneer uw bureau te hoog staat, trekt u constant uw schouders op als u aan het werk bent. Hierdoor krijgt u last van uw schouders, wat doortrekt naar uw rug en nek. Als uw bureau te laag is ingesteld, dan zit u waarschijnlijk altijd een beetje voorovergebogen om goed bij uw toetsenbord te kunnen. Ook hierdoor krijgt u nekklachten en rugklachten. Daarom is het zo belangrijk om een bureaustoel juist in te kunnen stellen.

Belangrijke eigenschappen waar een goed instelbare bureaustoel aan moet voldoen:

  • Zithoogte verstelling
  • Zitdiepte verstelling
  • Verstelbare armleuningen
  • Goede steun in de rug met een lendensteun
  • Rugleuning tot ten minste de schouders
Deze instellingen zorgen ervoor dat de stoel voor ieder individu naar wens is aan te passen om ergonomisch verantwoord en gezond te werken, zodat rugklachten en pijn in de nek worden voorkomen. Zoals eerder vermeld is de bureaustoel slechts de basis. De zithouding, verlichting, monitor hoogte, monitor afstand, gebruik van muis en toetsenbord etc. zijn ook van uitermate belang. Vergeet daarbij niet voldoende te bewegen en zorg voor afwisseling in uw werkhouding.

Samenvattend geldt dat het beter is fysieke klachten te voorkomen dan ze te genezen. Bij het langdurig werken in een verkeerde houding kunnen klachten ontstaan waarmee een werknemer voor langere tijd het werk niet kan doen, dus de investering in ergonomisch verantwoord kantoormeubilair is zeker de moeite waard.

Top 4 beste bureaustoelen bij nek- en rugklachten:

Ook rug- en nekklachten voorkomen?

Bij OfficeCity hebben we een groot assortiment bureaustoelen. Zo is er voor iedereen en ieder budget een bureaustoel. Onze specialisten zijn getraind in alle ergonomische richtlijnen en voorzien u graag van advies.

U bent van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 welkom in onze showroom in Haarlem. Maak bij voorkeur een afspraak zodat wij voldoende tijd voor u kunnen reserveren.


T: +31 (0) 23 302 00 80
M: info@officecity.nl
Bereikbaar op werkdagen van 08:30 - 17:30


Adres:
Henk Schijvenaarstraat 1
2031 VZ Haarlem
Noord-Holland, Nederland


Copyright © 2008-2024 OfficeCity Kantoormeubelen B.V.