Kantoortuin inrichten met de OfficeCity stylisten

Terug naar kantoor? Met zijn allen in een open kantoorruimte? Flexplekken? Hoe houdt u het rustig zonder een Amerikaans hokjes kantoor te creëren? Laat u inspireren met onze 10 tips:


Hoe maak ik de kantoortuin aantrekkelijk?


1. Go Green!

We zullen niet adviseren om Booking.com te evenaren met zijn 11.000 planten en bomen op het nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam, maar dat dit samen met de overgang naar hybride werken als een magneet werkt voor personeel zegt wel veel. Wij merken het ook aan de vraag naar moswanden en planten. Wacht dus niet langer en haal de natuur naar binnen.

2. Opstelling van de werkplekken

Ga voor opstellingen van maximaal 4 werkplekken naast elkaar (max 8 werkplekken op een eiland) en zorg voor voldoende ruimte tussen de werkplekken en rondom de eilanden.

3. Akoestiek

Met veel mensen in een ruimte is het al snel rumoerig. Hoe kan je je dan nog concentreren? Door aparte overleg plekjes te creëren behoud je de rust bij de bureaueilanden. Daarnaast zijn er vele producten beschikbaar die de akoestiek kunnen verbeteren. Denk aan de juiste stoffering van de ruimte en kies voor akoestische scheidingswanden en panelen.

4. Break-out hoekjes

Niet ieder overleg hoeft plaats te vinden in een vergaderzaal. Kies voor speelse break out plekjes verdeel over de werkvloer voorzien van meeting hubs, banken en fauteuils. Iets meer privacy nodig? Ga dan voor office pods en belcellen.

5. Barista koffie corner

Is een barista inhuren een beetje te veel van het goede? Kies dan voor een super-de-luxe en sfeervolle koffiecorner waar mensen even kunnen ontsnappen aan de hectiek van de dag. Vergeet de verse bonen, havermelk, siroop en versnaperingen niet.

6. Lef! Durf kleur te gebruiken

Traditioneel (maar dat hoeft zeker niet!) zijn bureaus houtkleurig en de bureaustoelen en archiefkasten zwart. Saai? Laat je informeren naar de mogelijkheden. Onze ervaren interieurstylisten Sabine en Ricky zijn echte kleurexperts. Ga daarnaast voor verrassende elementen die de verbeelding en de creativiteit van uw medewerkers prikkelen.

7. Privacy

We zien steeds minder hokjes op de werkvloer. Steeds vaker zitten managers op de werkvloer. Toch ontkom je niet aan aparte ruimtes. Soms is er privacy nodig en soms is het gewoon noodzakelijk om echt geconcentreerd te werken. Geen plek voor een vergaderruimte? Kies dan voor een akoestische pod of belcel.

archangelarchangel
mdd-stoelenmdd-stoelen

8. Verlichting

Laat u informeren over de juiste verlichting. Goed zicht is belangrijk en voorkomt vermoeidheid, maar het kan de ruimte al snel kil maken. Zeker als er standaard tl-verlichting in het plafond verwerkt is. Combineer de standaard verlichting met hanglampen en bureaulampen en kies een lichtbron met de juiste lichtsterkte en warmte. Richt de break-out ruimtes in met sfeerverlichting en vergeet ook niet het daglicht mee te nemen in het lichtplan.

9. Ergonomie: comfortabel en verantwoord werken

Het ziet er zo leuk uit; werken aan lange boomstamtafels met gezellige café stoelen. Zeker doen! Maar let op, alleen als er slechts kort aan gewerkt wordt. Meestal wordt er langer dan een uur gewerkt aan een werkplek. Ergonomisch meubilair is dan absoluut noodzakelijk voor uw werknemers en flexwerkers. Gelukkig is er veel keuze in vorm, materiaal, instelmogelijkheden en kleurgebruik. Zo hoeft een bureaustoel allesbehalve saai te zijn.

10. Elektronica (dockingstations en de juiste kabels)

Gaat u voor flexplekken? Dan is het extra belangrijk dat alles ook flex in ingericht. Medewerkers kunnen dan vlot opstarten en het ziet er ook nog eens opgeruimd en rustig uit. Werk kabels uit zicht, gebruik hiervoor bijvoorbeeld kabelgoten en zijschotten aan de kopse kant van de eilanden. Zorg voor een docking station en één extra groot of 2 beeldschermen, voldoende ingebouwde stekkerdozen en usb-poorten en uiteraard een snelle en stabiele internetverbinding. Berg losse kabeltjes en handleidingen met nummer van de IT-afdeling en het nummer van de werkplek op in een bureaulade.

Kantoortuin items shoppen:

Samen met een stylist een kantoortuin inrichten?

Onze stylisten hebben jarenlang ervaring en kunnen u helpen bij het inrichten van uw open kantoorruimte. Van een metamorfose in combinatie met bestaande meubels tot het compleet nieuw inrichten van nieuwbouwprojecten. Wij kunnen u bijstaan vanaf de conceptontwikkeling tot realisatie.

U bent van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 welkom in onze showroom in Haarlem om kennis te maken. Maak bij voorkeur een afspraak zodat wij voldoende tijd voor u kunnen reserveren.


T: +31 (0) 23 302 00 80
M: info@officecity.nl
Bereikbaar op werkdagen van 08:30 - 17:30


Adres:
Henk Schijvenaarstraat 1
2031 VZ Haarlem
Noord-Holland, Nederland


Copyright © 2008-2024 OfficeCity Kantoormeubelen B.V.