Welke bureaustoel bij rugklachten?

Rugklachten zijn een veel voorkomend probleem. Kantoormedewerkers zitten bijvoorbeeld veel tijdens de werkdag. Het lichaam verstijft vanwege een gebrek aan beweging. Een verkeerde beweging - thuis of op het werk - is gauw gemaakt. Met alle gevolgen van dien. Van tijd tot tijd de houding wisselen en bewegen tijdens de pauzes is een effectief middel in de strijd tegen rugklachten.

Invloed rugklachten op resultaat

Rugklachten hebben effect op het bedrijfsresultaat. Als een medewerker last heeft van zijn rug, zit hij minder lekker in zijn vel. De productiviteit daalt. Minder efficiency geeft dan een lager resultaat. Om maar niet te spreken over het ziekteverzuim. Komt een medewerker met rugklachten ziek thuis te zitten, dan kan dit ziekteverzuim zomaar enkele weken duren. De kosten van rugklachten kunnen de pan uit rijzen.

Een goede bureaustoel kan helpen bij rugklachten

Een werkgever heeft de verantwoordelijkheid om zijn medewerkers een veilige, gezonde werkomgeving te bieden. Dat is een wettelijke eis. Preventie - voorkomen is beter dan genezen! - is ook mogelijk met betrekking tot rugklachten. Er zijn bijvoorbeeld speciale bureaustoelen op de markt. Een ergonomische bureaustoel is sowieso al goed voor de rug (en de rest van het lichaam). Een verstelbare lendensteun maakt een bureaustoel bij uitstek geschikt voor mensen met rugklachten. Deze steun geeft extra zorg aan de onderrug. Met een speciale vorm van de steun voor de lendenen is de Interstuhl Joyce hier een goed voorbeeld van.

 

Is investering in bureaustoel tegen rugklachten altijd nodig?

Natuurlijk zitten uw medewerkers soms niet goed op hun stoel. Deze verkeerde eigen houding levert hen problemen op. De rugklachten zijn dan te verhelpen, als bijvoorbeeld de bedrijfsarts hen daarover adviseert. In dat geval is het niet nodig om te investeren in speciaal meubilair. Zo'n ergonomische bureaustoel om rugklachten te voorkomen kost geld. Dat is niet minder dan logisch. Maar de voordelen zijn legio! Als u de risico's meeweegt, blijkt dat ook hier de kost voor de baat uitgaat. Zowel het ziekteverzuim, als kleine (fysieke) irritaties worden beperkt. Uw investering verdient zich terug in de productiviteit.

Wij helpen u bij de vraag: 'Welke bureaustoel heeft u nodig bij rugklachten?'

De medewerkers van Officecity hebben een rijke ervaring in advisering over kantoorinrichting. Ook over de kansen die u binnen uw organisatie creëert met goede bureaustoelen, kunnen wij u adviseren. Als u kiest voor bureaustoelen met lendensteun, zult u daar zeker de vruchten van plukken. Het komt de gezondheid van uw bedrijf ten goede. Neem daarom gerust contact op voor een adviesgesprek over bureaustoelen in uw strijd tegen rugklachten bij uw medewerkers!


Ergonomische bureaustoelen

Copyright © 2008-2024 OfficeCity Kantoormeubelen B.V.