De inrichting van een archiefkast


Bij de inrichting van een kantoorruimte is het belangrijk om dit zo praktisch mogelijk te doen zodat u de minste ruimte kwijt bent aan de kasten, maar over voldoende opbergcapaciteit beschikt. Om opbergruimte te creëren wordt er vaak gekozen voor een kast met roldeuren. De reden hiervan is dat bij een kast met roldeuren er geen deuren openslaan de kantoorruimte in. In een kantoor worden kasten vaak open gezet en bij een kast met bijvoorbeeld draaideuren bent u dan ook al de ruimte kwijt die deze deuren in beslag nemen. Bij een roldeurkast verdwijnen de roldeuren in de kast zelf en dit zorg ervoor dat de kast zonder ruimteverspilling gemakkelijk open gezet kan worden.

Opberg capaciteit

De meest voorkomende afmeting is een roldeurkast van 198cm hoog en 120cm breed. Voor een draaideurkast is dit 192cm hoog en 92cm breed. In de kasten in ons assortiment zitten standaard legborden waarop ordners en/of kantoormateriaal geplaatst kan worden. Op een legbord van 120cm breed kunnen 13 ordners geplaatst worden met een rug van 8cm. Dit houdt dus in dat er in een kast van 198cm hoog en 120cm breed 65 ordners geplaatst kunnen worden met een rug van 8cm. Indien er ordners met een rug van 4cm worden geplaatst kunnen er in totaal 130 ordners opgeborgen worden.

Een uittrekframe
De legborden in onze roldeurkasten zijn standaard voorzien van een rails zodat u ook hangmappen onder een legbord kunt plaatsen. Indien de hangmappen met regelmaat worden gebruikt is het aan te raden om een hangmappenframe te plaatsen. Dit is een frame wat u uit de kast kunt trekken zodat er bovenop de hangmappen gekeken wordt. In een frame kunt u drie rijen hangmappen naast elkaar archiveren. Afhankelijk van de dikte van een hangmap kunnen er circa 120 hangmappen in een frame gehangen worden. In een kast kunt u 4 uittrekframes zonder problemen plaatsen. Bij meer dan 4 frames raden we aan om de kast aan de muur vast te maken zodat er geen kantelgevaar ontstaat.

 

Archiefkasten

Copyright © 2008-2024 OfficeCity Kantoormeubelen B.V.