3 werkruimtes die onmisbaar zijn voor ieder kantoor

Dynamisch werken
Een kantoor inrichten is vandaag de dag een stuk gecompliceerder dan laten we zeggen zo’n 40 jaar geleden. Er is veel meer kennis over manieren van werken die wel en niet productief zijn en ook medewerkers stellen hogere eisen aan hun werkplek. Hoe u uw kantoor ook inricht, zorg ervoor dat deze drie werkruimtes in ieder geval aanwezig zijn!

Activity based werken is een trend die we op veel kantoren terugzien. Simpel gezegd houdt het in dat medewerkers werken op een plek die aansluit bij de taak die ze moeten doen. De overstap naar activity based werken hoeft niet direct een verbouwing te betekenen; zolang deze drie ruimtes maar aanwezig zijn op kantoor:

  • Ruimte om in stilte te werken
  • Flexwerkplekken of een ruimte om in samen te werken
  • Ruimte om te overleggen

Deze ruimtes maken het mogelijk om efficiënter te werken én bieden de medewerker meer vrijheid om zijn of haar werkzaamheden op een plek uit te voeren die hij of zij prettig vindt. Dus ga aan de slag en zorg voor deze drie kantoorruimtes die aansluiten bij de taken van uw medewerkers.

1. Een plek om in stilte te werken

Ieder bedrijf krijgt er mee te maken: geluiden die medewerkers kunnen afleiden van hun werk. Of het nou andere collega’s zijn die te luid telefoneren, een gesprek bij het koffiezetapparaat voeren of honderd printjes maken voor die belangrijke presentatie… En dat kan behoorlijk afleiden, zeker als er net een taak op de to-dolijst staat waar opperste concentratie voor nodig is. Zorg daarom dat medewerkers altijd de mogelijkheid hebben om de rust op te zoeken. Bijvoorbeeld met ruimtes die geheel geluidsdicht zijn. Als u weinig tot geen aanpassingen mag maken aan uw kantoor, kunt u ook denken aan pods. Dit zijn geheel of gedeeltelijk afsluitbare en geluidsdichte units die plaats bieden aan één of meerdere medewerkers.

Ideaal als medewerkers ongestoord aan een taak moeten werken! De pods zijn er in verschillende formaten. Zo zijn de zogenaamde ‘telefooncellen’ heel geschikt om telefoongesprekken te voeren, maar er zijn ook werkplekken of zelfs complete vergaderruimtes die geluidsdicht af te sluiten zijn.

2. Flexwerkplekken voor verschillende doeleinden

Misschien denkt u nu: “Waarom heb ik flexwerkplekken nodig? Ik heb toch alleen maar vaste medewerkers?”, maar dat is niet perse het doel van één of meerdere ruimtes met flexwerkplekken. Een flexwerkplek is ideaal voor een snel overleg waar niet direct alle faciliteiten van een gewone vergaderruimte voor nodig zijn. Daarnaast doen dit soort ruimtes ook dienst als flexibele werkplek voor medewerkers. Af en toe van werkplek veranderen, is namelijk goed voor de creativiteit! Een flexwerkplek is ook perfect als samenwerkplek te gebruiken.

Richt deze ruimtes in met statafels of een zit-statafel met een kruk voor de ultieme flexibiliteit.

3. Een plek om te overleggen

Als u beperkt de ruimte hebt, is het handig om een ruimte multifunctioneel in te richten. Een vergaderruimte is een uitstekend voorbeeld van een plek die heel goed voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Een ruimte met een grote tafel, presentatiemogelijkheden en comfortabele stoelen doet perfect dienst als vergaderruimte, maar kan ook als lunchruimte of relaxruimte gerbuikt worden.