6 tips voor een hogere arbeidsproductiviteit

Het jaar 2014 is een feit en bedrijven beginnen weer langzaam aan alle werkzaamheden. Als werkgever is het belangrijk om de arbeidsproductiviteit van medewerkers goed in de gaten te houden. Indien de inrichting van werkplekken in een bedrijf niet goed is kan dit dagelijks zorgen voor medewerkers die geen goede arbeidsproductiviteit hebben. Onderstaand staan enkele tips om in 2014 te beginnen met een praktisch ingedeelde werkplek zodat alle medewerkers een gezonde arbeidsproductiviteit hebben.

Zorg voor een goede bureaustoel met voldoende instelmogelijkheden
Een goede bureaustoel voorkomt vele lichamelijke klachten en zorgt voor een actieve zithouding.

Zorg voor een kantoor bureau met een minimale afmeting van 140 x 80cm
Een bureau met een minimale afmeting van 140x80cm werkt het meest praktisch. De standaard afmeting voor een bureau voor kantoorgebruik is 160 x 80cm.

Zorg voor een snelle computer die niet vastloopt
Een vaak gehoorde ergernis is een computer die dagelijks vastloopt of een computer die er 10 minuten over doet om op te starten. Dit kost dagelijks tijd en kost een bedrijf veel geld op jaarbasis. Een investering in goede en snelle computers zal er dan ook altijd worden uitgehaald.

Werk indien mogelijk met 2 beeldschermen
Het werken met twee schermen is waarschijnlijk in het begin even wennen, maar werkt een stuk fijner dan het werken op 1 scherm. Daarnaast zorgt het voor een kleine toename van de arbeidsproductiviteit. Monteer de schermen aan uw bureau met een monitorarm.

Neem een pauze
In veel bedrijven is het overslaan van pauze eerder een regel dan een uitzondering. De lunch wordt achter het bureau opgegeten zodat er doorgewerkt kan worden. Het is belangrijk om dagelijks pauze te nemen om je hoofd even vrij te maken. Na de pauze kan er dan weer geconcentreerd worden doorgewerkt.

Zorg voor voldoende opbergruimte voor iedere medewerker
Plaats archiefkasten voor voldoende opbergruimte voor iedere medewerker. Een net en opgeruimd kantoor werkt prettig en is overzichtelijk. Een kantoor waar orde is zorgt voor rust in het hoofd en zorgt ervoor dat alles direct te vinden is.